Uraseurantahankkeiden työntekijät kokoontuivat suunnittelupäivään

Töissä.fi, Latua ja AMKista Uralle! –uraseurantahankkeiden työntekijät kokoontuivat TAMKin tiloissa toukokuun lopussa. Päivän tavoitteena oli tarkastella hankkeessa tehtyä toimintaa ja arvioida toiminnan onnistumista suhteessa asetettuihin tavoitteisiin. Kyseessä oli kolmas kerta, kun kolmen sisarhankkeen työntekijät kokoontuvat yhteiseen seminaariin.

Eri hankkeiden edustajat kertoivat toisilleen, mitä hankkeissa on jo saatu aikaan, mitä on opittu ja ideoivat, millaisia asioita voisi vielä tehdä hankkeiden sisällä ja yhdessä. Keskustelu porautui erityisesti uraseurantojen ja uraohjauksen kehittämiseen sekä siihen, miten uraseurantoja voidaan optimaalisimmin hyödyntää korkeakoulujen kehittämisessä. Lopputuloksena saatiin seinällinen ajatuksia edistymisestämme ja tulevaisuuden kehityssuunnista.

Päivän aikana erityistä innostusta herättivät mm. LATUA-hankkeen uraseurannan tulokset, AMKista uralle! -hankkeen löytämät uudet uraohjauskoulutuksen kohderyhmät sekä Töissä-hankkeen työkirja, jonka avulla töissä.fi-sivuston monipuolisen uratietoaineiston hyödyntäminen helpottuu. Totesimme, että kohdennettua uraseurantatietoa pitää aktiivisesti viedä niiden luo, jotka sitä työssään, opinnoissaan tai urapäätöksissään tarvitsevat.

Uraseurantahankkeet päättyvät ensi vuoden maaliskuuhun mennessä, kukin hieman omaan tahtiinsa. Sitä ennen kukin hanke järjestää yksin ja yhteistyössä vielä useita uraseurannan hyödyntämiseen ja uraohjaukseen liittyviä koulutustilaisuuksia. Sitä ennen AMKista uralle!, LATUA ja Töissä -hankkeiden väki toivottaa kaikille aurinkoista kesää!

Uraseurannat-semma_30052017
Kiteytys uraseurantahankkeiden kehittämissuunnitelmasta
Taulut täyttyivät ideoista työpajatyöskentelyn tuoksinassa.
Taulut täyttyivät ideoista työpajatyöskentelyn tuoksinassa.