Uraohjaussupersankarit auttavat kiperissä tilanteissa

Löydätkö sinä itsestäsi opiskelijan ohjauksen supersankarin? Millainen työote lisää sinun ohjausvoimaasi?  – esittelyssä ehkä koko maailman ensimmäinen supersankariopetuselokuva Uraohjausmies!

Jokainen opiskelija pohtii jossain vaiheessa opintojaan omaan urapolkuaan ja elämänsä suuntaa. Työelämä näyttäytyy muuttuvana ja ennakoimattomana. Epävarmuus tulevaisuudesta vaatii kykyä suunnata uraansa uudelleen useammankin kerran elämänsä aikana. Näihin tilanteisiin opiskelija kaipaa pohdintojensa tueksi keskustelua ja kohtaamista. Uraohjaus auttaa rakentamaan omaa uraa ja ohjaaja toimii tässä prosessissa tukea tarjoavana kumppanina.

Uraohjausmies on uraohjaukseen keskittyvä, virikkeitä antava surpersankarielokuva, joka on saanut alkunsa AMKista uralle! –hankkeessa. Hankkeen tavoitteena on tuottaa valtakunnallisesti yhtenäinen toimintamalli valmistuneiden opiskelijoiden uraseurantatietojen keräämiseen ja levittämiseen sekä kehittää uraohjauksen käytänteitä koulutuksessa. Uraohjausmies-elokuvan oheen on tulossa syksyn 2017 aikana pelillistä lisämateriaalia, joita opettaja voi käyttää apuna erilaisten urapolkujen ja vaihtoehtojen pohtimisessa opiskelijaryhmän kanssa.

Tuotanto: Studio Amok (Ammatillinen opettajakorkeakoulu, Oamk) AMKista uralle! -hanke

Videon lisenssi: CC BY-NC-ND 4.0

Tekstin kirjoitti:
Laura Halonen
kouluttaja, AmO