Ammattikorkeakouluista valmistuneiden uraseurantakysely on tulossa

Lokakuussa 2019 toteutetaan järjestyksessään toinen valtakunnallinen uraseurantakysely. Kyselyn kohderyhmänä ovat kaikki vuonna 2014 ammattikorkeakouluista valmistuneet amk ja yamk -tutkinnon suorittaneet. Kyselylomake on sama kuin keväällä 2019 vuonna 2013 valmistuneille toteutetussa uraseurantakyselyssä pieniä tarkennuksia lukuun ottamatta. Kysely toteutetaan lähes yhtä aikaa yliopistojen maistereille suunnatun uraseurantakyselyn kanssa.

Toteutuksen aikataulu on seuraava:
• Tiistaina 15.10.2019 kyselyn ensimmäinen tekstiviesti lähtee potentiaalisille vastaajille, mikäli tieto puhelinnumerosta on olemassa.
• Keskiviikkona 23.10.2019 tekstiviestimuistutus + sähköpostiviesti lähtee vastaajille, mikäli hän ei ole vielä vastannut.
• Perjantaina 1.11.2019 sähköpostimuistutus lähtee vastaajille
• Su 10.11.2019 Kysely päättyy

Korkeakoulut voivat seurata vastausten kertymistä koko kyselyn ajan Arvo-järjestelmässä. Tämän jälkeen korkeakoulukohtaiset tulokset on poimittavissa CSV-tiedostona jokaisen korkeakoulun käyttöön. Hanke toteuttaa tulosten valtakunnallisen raportoinnin opetushallinnon tilastopalvelu Vipuseen.

Uraseurantatiedon tarkoituksena on selvittää ja kuvata ammattikorkeakouluista valmistuneiden työmarkkinatilannetta ja työuria. Lisäksi osa uraseurantakyselyn kysymyksistä mittaa ammattikorkeakoulusta valmistuneiden laadullista työllistymistä.

Tämän pilottikierroksen aikana pyritään vakiinnuttamaan uraseurantakyselyn toimintamalli ja aikataulutus. Toimintamalli kehittyy ja sen nykyinen versio löytyy vuosikellosta.